芬兰语学习网

  • 高级搜索
  • 收藏本站
  • 网站地图
  • RSS订阅
  • 设为首页
  • TAG标签
  • TAG列表
  • 关键字列表
当前位置:首页 » 走进芬兰 » 芬兰习俗 » 正文

Kungfu-leffojen ja romanttisten komedioiden vuosi 2010

时间:2012-06-12来源:互联网 进入芬兰语论坛
核心提示:Elokuvissa kymisest on nopeasti tulossa suosittua Kiinassa, ja mennytt aikaa on se, kun kiinalaiset elokuvat olivat pelkk kungfua. Pyysimme CRI:n viihdetoimittaja Rob Hemsleya tekemn selkoa vuoden suurimmista ja kuumimmista elokuvajulkaisui
(单词翻译:双击或拖选)
Elokuvissa käymisestä on nopeasti tulossa suosittua Kiinassa, ja mennyttä aikaa on se, kun kiinalaiset elokuvat olivat pelkkää kungfua. Pyysimme CRI:n viihdetoimittaja Rob Hemsleya tekemään selkoa vuoden suurimmista ja kuumimmista elokuvajulkaisuista Kiinassa.
 
- Tällä hetkellä ihmiset, tai ainakin tietty sukupolvi odottaa elokuvaa nimeltä The New Shaolin Temple. Elokuvasta on hiljattain julkaistu trailereita. The New Shaolin Temple on uusintaversio vuonna 1982 ilmestyneestä kungfu-leffasta.
 
Alkuperäinen Shaolin Temple palautti kungfu-elokuvat Kiinassa uuteen kukoistukseen lamakauden jälkeen ja ponkaisi Jet Lin uran nousuun. Jet Lin sijaan klassikon uusintaversiossa näyttelevät kuitenkin Andy Lau ja Jackie Chan.
 
Samojen näyttelijöiden nimet pomppaavat suurissa kiinalaisissa elokuvissa toistuvasti esille.
 
- Luulen, että Jet Li on vähän väsynyt imagoonsa kungfu-sankarina ja ajattelee katsojien tuntevan samoin. Stallone ja Schwarzenegger yrittivät 1990-luvun alussa todistaa osaavansa näytellä komediaa, mutteivat onnistuneet siinä kovin hyvin. Kiinassakin näyttelijät koittavat venyttää rajoja ja tulla nähdyiksi uusin silmin.
 
Amerikkalaisten toimintatähtien tapaan myös Jet Li yrittää laajentaa repertuuriaan ja niinpä hän näyttelikin keväällä julkaistussa, autismia käsittelevässä draamassa. Rob Hemsleyn mukaan Kiinan elokuvateollisuudessa yritetään laajemminkin ottaa haltuun eri genrejä.
 
- Joulukuussa tulee jatko-osa ovuonna 2008 jättisuosion saaneelle romanttiselle komedialle If You Are the One ja pian ilmestyy Kiinan ensimmäinen aidoksi sanottu toimintaelokuva nimeltä Wind Blasta. Parisen kuukautta sitten julkaistiin Kiinan ensimmäinen niin sanottu hirviöleffa, joten tällä hetkellä täällä julkaistaan useiden eri tyylilajien ensimmäisiä isoja tuotantoja.
 
Hollywoodin jalanjäljissä
 
Kiinassa ei siis haluta tehdä samoja elokuvia uudestaan ja uudestaan. Eri tyylilajien haltuunottamiseksi kiinalaisiin tuotantoihin palkataan nyt tietyn lajityypin ja tekniikan hallitsevia ammattilaisia Hollywoodista. Viimeaikainen esimerkki tästä on draamakomedia Go Lala Go.
 
- Kiinalaiset ovat erittäin kiinnostuneita tuomaan Hollywoodista ammattilaisia tuomaan kokemusta palettiin. Patricia Field, joka saatiin tekemään Go Lala Go:ta, on saanut paljon ylistystä kiinalaisessa mediassa. On iso juttu heille, että Oscar-ehdokkaana pukusuunnittelusta ollut henkilö tulee tekemään kiinalaista elokuvaa. Se antaa ammattimaiseman vaikutelman.
 
Vaikka ulkomaalaisia haalitaan kiinalaisiin tuotantoihin, rajoitetaan ulkomaisten elokuvien tuontia Kiinaan edelleen. Rajoitukset ovat herättäneet Maailman kauppajärjestön, jossa niitä pidetään kaupan sääntöjen vastaisina.
 
Kiinan laajalle levinnyt piratismi ei toisaalta tee maata houkuttelevaksi ulkomaisille elokuvayhtiöitä.
 
- Saman tien kun elokuva tulee täällä teattereihin, sen voi ladata netistä tai ostaa kadulta ellei kaupoistakin. Poliisi ei puutu ollenkaan laittomien kopioiden myyntiin. Täällä voi löytää laittomia DVD:tä millä tahansa metroasemalla tai supermarketin edustalla, joten länsimaisilla elokuvilla on hankala tehdä rahaa.
 
Parhaiten Kiinassa on tänä vuonna menestynyt Leonardo Di Caprion tähdittämä Inception, joka Hemsleyn mielestä näyttää hyvältä elokuvateatterissa katsottuna. Piratismin vastaisessa taistelussa saattaakin löytyä apua uudesta IMAX-tekniikasta, jonka tarjoama elämys houkuttelee kiinalaisiakin kotisohvilta elokuvateattereihin.
 
Tuleva Harry Potterkaan ei pärjää Tangshanin vuoden 1976 maanjäristyksestä kertovalle Aftershock-elokuvalle, joka on Kiinan ensimmäinen IMAX-elokuva
 
- Aftershock on tuottanut yli 600 miljoonaa yuania. Sitä pidetään täällä liikuttavan ja tunteisiin vetoavana, mutta en usko elokuvan menestyvän ulkomailla. Joka tapauksessa ihmiset ovat olleet valmiita maksamaan Aftershockin näkemisestä elokuvateatterissa.
顶一下
(0)
0%
踩一下
(0)
0%

热门TAG: Kungfu-leffojen romanttisten k


------分隔线---------- ------------------
[查看全部]  相关评论
栏目列表