芬兰语学习网

  • 高级搜索
  • 收藏本站
  • 网站地图
  • RSS订阅
  • 设为首页
  • TAG标签
  • TAG列表
  • 关键字列表
当前位置:首页 » 走进芬兰 » 芬兰习俗 » 正文

Kiinan ruuhkat selätetään moottoripyörän selässä

时间:2012-06-12来源:互联网 进入芬兰语论坛
核心提示:Suomessa varma kevn merkki on moottoripyrien ilmestyminen katukuvaan. Meill moottoripyrily on enemmnkin elmntapa kuin keino siirty paikasta toiseen. Mitk ovat kiinalaisten syyt hankkia moottoripyr? Pekingin kirjeenvaihtajamme John Artman ke
(单词翻译:双击或拖选)
Suomessa varma kevään merkki on moottoripyörien ilmestyminen katukuvaan. Meillä moottoripyöräily on enemmänkin elämäntapa kuin keino siirtyä paikasta toiseen. Mitkä ovat kiinalaisten syyt hankkia moottoripyörä?
 
Pekingin kirjeenvaihtajamme John Artman kertoo moottoripyörien olevan suosittuja kulkuvälineitä Kiinassa. Suurin syy niiden suosioon on se, että useimmat kiinalaiset voivat vain haaveilla auton hankkimisesta.
 
 
Yksinkertaisimmissa sähköpyörissä on polkimet. (Lähde: CNS)
”Useimmat moottoripyöräilijöistä ovat nuoria. Heillä ei ole varaa autoon, ja jo moottoripyörätkin ovat melko kalliita.”
Moottoripyörä on myös autoa käytännöllisempi kulkuneuvo kiinalaisten suurkaupunkien liikenneruuhkissa. ”Lyhyemmillä matkoilla moottoripyörät, sähköpyörät ja jopa polkupyörät ovat ihanteellisia. Kiinassa moottoripyörällä saa ajaa pyöräkaistoilla, joten se on ruuhkassa autoa nopeampi.”
 
Sähköpyöräilijät jyräävät prätkäjengit
 
Moottoripyörien kuningas Harley-Davidson ei Kiinassa ole katujen kingi, vaan useimmat sikäläisistä moottoripyöristä ovat kotimaista tuotantoa. Maassa ei myöskään ole näkyvää moottoripyöräjengitoimintaa.
 
“Tietääkseni Pekingissä on vain yksi Harley-Davidsonin jälleenmyyjä, ja sekin on keskellä ei-mitään. En ole koskaan nähnyt siellä asiakkaita", kertoo John.
 
 
Kiinan poliisikin luottaa kaksipyöräisiin. (Lähde: CNS)
Suurten moottoripyörien sijasta kiinalaiskaupunkien katuja hallitsevat autojen ja polkupyörien lisäksi sähköpyörät, joita Kiinasta löytyy joka lähtöön. ”Yhdet sähköpyörät näyttävät skoottereilta, toiset Kawasakin tai Yamahan tyyppisiltä moottoripyöriltä ja kolmannet tavallisilta polkupyöriltä.”
Rekisterikilpi paljastaa ajoreviirin
 
Kiinalaisten moottoripyörien rekisterikilpiin on merkitty, millä alueella niillä saa ajaa. Moottoripyöräilyä on rajoitettu Pekingin keskustassa, mutta Johnin mukaan ajokieltoa on helppo rikkoa.
 
”Minulla oli moottoripyörä, jossa ei ollut rekisterikilpeä. Ajelin sillä vuoden ympäriinsä ilman, että poliisi puuttui asiaan. Lopetin sillä ajamisen, koska minulle ei enää myyty bensaa sen takia, ettei moottoripyörääni oltu rekisteröity.”
 
Kiinan hallitus päätti rajoittaa moottoripyöräilyä pääkaupungin keskustassa karsiakseen vaaralliseksi osoittautunutta moottoripyörätaksitoimintaa. Moottoripyörien päälle kyhättyihin koppeihin on pahimmillaan ahtautunut jopa neljä ihmistä.
 
 
Moottoripyörällä kulkee Kiinassa koko perhe. (Lähde: CNS)
”Moottoripyörätaksitoiminta kukoistaa köyhemmillä alueilla, joilla ihmisillä ei ole mahdollisuutta ostaa autoa. Moottoripyörätaksien ylikuormituksen kanssa on ollut ongelmia. Pekingissä ja muissa suurkaupungeissa halutaan antaa kuva sivistyneestä liikennekulttuurista ja hankkiutua eroon moottoripyörätakseista.”
Rekisteröintivaatimus koskee myös Kiinan rajat ylittäviä moottoripyöräilijöitä: mikäli ulkomaalainen mielii tutustua Keskustan valtakuntaan moottoripyörän selästä käsin, tulee hänen ensin hankkia paikallinen ajokortti ja rekisteröidä ajokkinsa Kiinaan. Lisäksi vaaditaan kiinankieliset dokumentit ja vino pino juaneita. Byrokratian monimutkaisuus onkin rajoittanut ulkomaalaisten moottoripyörämatkailijoiden määrän Kiinassa minimiin.
顶一下
(0)
0%
踩一下
(0)
0%

热门TAG: Kiinan ruuhkat selätetään moot


------分隔线---------- ------------------
[查看全部]  相关评论
栏目列表