芬兰语学习网

  • 高级搜索
  • 收藏本站
  • 网站地图
  • RSS订阅
  • 设为首页
  • TAG标签
  • TAG列表
  • 关键字列表
当前位置:首页 » 走进芬兰 » 芬兰习俗 » 正文

Perhosrakastavaiset

时间:2012-06-12来源:互联网 进入芬兰语论坛
核心提示:Tarina Itse tarina kertoo Liang Shanbo:sta ja Zhu Yingtai:sta. Tarun mukaan Zhu Yingtai oli nuori ja lyks nainen. Hn halusi palavasti pst opiskelemaan, mutta koska se muinaisessa Kiinassa oli naisilta kielletty hn joutui pukeutumaan mieheks
(单词翻译:双击或拖选)
Tarina
 
Itse tarina kertoo Liang Shanbo:sta ja Zhu Yingtai:sta. Tarun mukaan Zhu Yingtai oli nuori ja älykäs nainen. Hän halusi palavasti päästä opiskelemaan, mutta koska se muinaisessa Kiinassa oli naisilta kiellettyä hän joutui pukeutumaan mieheksi päästäkseen kouluun.
 
Yingtai matkusti kauas kotokaupungistaan ja omaksui sujuvasti miehen roolin. Opintojensa ohella neitokainen tutustui Liang Shanbo:on. Heidän välilleen muodostui kiinteä ystävyyssuhde. Konfutselaisuuden mukaan paras mahdollinen ihmissuhde on sellainen, jossa ystävykset keskenään jakavat korkean moraalin, opiskelun, taistelulajien taidon sekä keskinäisen kunnioituksen. Juuri tällainen oli tarun mukaan heidän suhteensa.
 
Kun Yingtain on palattava kotiin molemmat ovat murheen murtamia. Heidän on lähes mahdotonta luopua siitä kauniista ystävyydestä mikä on heidän välilleen muodostunut.
 
Yingtai kuitenkin ovelasti ehdottaa Shanbo:lle että hän menisi naimisiin Yingtain siskon kanssa. Shanbo ei vielä tässäkään vaiheessa tiedä, että Yingtai on oikeasti nainen tai kuka tämä mystinen sisko on, mutta hän suostuu ilomielin tarjoukseen. Tarkoittaahan tämä, että hänellä pysyy yhteys rakkaaseen ystäväänsä.
 
Vuosi ehtii kuitenkin vierähtää ennen kuin Shanbo saapuu Yingtain kotikylään hakemaan Yingtain oletettua siskoa. Ystävysten jälleennäkeminen on riemukas ja kun Shanbolle selviää totuus Yingtain henkilöllisyydestä ei onnea pidättele mikään.
 
Nuoren parin suureksi suruksi Yingtain perhe on kuitenkin ehtinyt luvata Yingtain toiselle miehelle. Yingtain isä ei kuuntele rakastavaisten vastusteluja. Shanbo palaa murheen murtamana kotiinsa ja kaikennielevä suru tappaa hänet.
 
Kun Yingtai kuulee Shanbon kuolemasta hän pakenee kotoaan. Shanbon haudalla hän itkee menetettyä rakkauttaan niin lohduttomasti, että taivaskaan ei voi olla itkemättä hänen puolestaan. Maakin hajoaa Yingtain surun edessä ja hän heittäytyy kuolemaansa Shanbon avonaiseen hautaan. Kuin ihmeen kautta nuorten sielut muuttuvat perhosiksi ja yhdessä tanssien he nousevat haudasta. Taru kertoo, että he elivät perhosina yhdessä onnellisina elämänsä loppuun asti, eikä kukaan voinut heitä enää erottaa.
 
Viulukonsertto
 
Butterfly lovers -viulukonsertto puolestaan syntyi vuonna 1958 Chen Gang:in ja He Zhanhao:n toimesta. Molemmat miehet opiskelivat tuolloin Shanghain musiikkikonservatoriossa. Heidän tarkoituksenaan oli sulattaa yhteen perinteistä kiinalaista sävellystyyliä ja laulumelodiaa, länsimaalaisen sinfoniamusiikin kanssa.
 
Teoksen voi karkeasti jakaa kolmeen osaan.
 
Ensimmäisessä osassa Shanbo ja Yingtai tapaavat ja heidän ystävyytensä syntyy. Yingtain tunteita esittää viulu ja Shanbon ajatuksia sello. Ensimmäinen osa loppuu ystävysten surulliseen eroon.
 
Toisessa osassa tunteet ovat dramaattisempia kun nuoret taistelevat Yingtain isää ja sovittua avioliittoa vastaan. Osa loppuun Yingtain itsemurhaan Shanbo:n haudalla.
 
Kolmas osa kuvaa rakkauden yliluonnollisia voimia, kun perhoset leikitellen jatkavat yhdessä matkaansa, tavallisten kuolevaisten iloiten heidän puolestaan.
 
Butterflylovers viulukonserton kesto on noin 24 minuuttia.
顶一下
(0)
0%
踩一下
(0)
0%

热门TAG: Perhosrakastavaiset


------分隔线---------- ------------------
[查看全部]  相关评论
栏目列表