芬兰语学习网

  • 高级搜索
  • 收藏本站
  • 网站地图
  • RSS订阅
  • 设为首页
  • TAG标签
  • TAG列表
  • 关键字列表
当前位置:首页 » 芬兰语阅读 » 儿童读物 » 正文

芬兰语儿童故事:Minä olen 6-vuotias tyttö

时间:2013-12-20来源:互联网 进入芬兰语论坛
核心提示:Min olen 6-vuotias tytt. Kyn esikoulua ja siell on kolme kivaa opettajaa. Paras kaverini on siell mys. Hnen nimens on Ha
(单词翻译:双击或拖选)
Minä olen 6-vuotias tyttö. Käyn esikoulua ja siellä on kolme kivaa opettajaa. Paras kaverini on siellä myös. Hänen nimensä on Hanna. Kaikki muut eskarissa ovat kivoja paitsi Paula ja Mia-Marja. He kiusaavat aina minua ja Hannaa. He eivät päästä meitä hiekkalaatikolle rakentelemaan linnoja emmekä me saa osallistua nukkeleikkeihin ikinä. Kerran me Hannan kanssa päätettiin kostaa Paulalle ja Mia-Marjalle. Kun kerran emme taas päässeet hiekkalaatikolle leikkimään, menimme toiselle puolelle pihaa ja keräsimme purkillisen kastematoja.
 
Meillä oli seuraavana päivänä kenkien järjestely vuoro ja päätimme silloin laittaa kastemadot Paulan ja Mia-Marjan kenkiin, mutta Hanna olikin kipeä seuraavana päivänä ja jouduin hoitamaan tehtävän yksin. Kun olin laittamassa viimeisiä matoja Paulan kenkiin, tuli opettaja tarkistamaan kenkäjärjestyksen. Jouduin tyhjentämään kengät ja sitten minun piti mennä pyytämään anteeksi Paulalta ja Mia-Marjalta. Sen lisäksi minulta kiellettiin hiekkalaatikkoleikit viikon ajaksi. Opettaja sanoi, että minun pitäisi itse kertoa äidille ja isille mitä olin tehnyt. Muuten hän soittaisi äidilleni ja kertoisi. En kertonut opettajalle, että Hannakin oli suunnittelemassa kostoa.
 
Kerronko itse äidille ja isille vai annanko opettajan soittaa? Jos kerron itse, äiti ja isi suuttuvat, mutta jos en itse kerro, he tulevat surullisiksi, koska en itse uskaltanut kertoa. Joka tapauksessa joudun kotiarestiin ainakin viikoksi. Pitäisiköhän minun kertoa Hannasta opettajalle? On epäreilua, että joudun yksin kärsimään rangaistuksen vaikka Hanna ei ollutkaan mukana muussa kuin suunnittelussa. 
顶一下
(0)
0%
踩一下
(0)
0%

热门TAG: 儿童故事


------分隔线---------- ------------------
[查看全部]  相关评论
栏目列表