芬兰语学习网

  • 高级搜索
  • 收藏本站
  • 网站地图
  • RSS订阅
  • 设为首页
  • TAG标签
  • TAG列表
  • 关键字列表
当前位置:首页 » 走进芬兰 » 芬兰要闻 » 正文

Hongkongissa vietetään Taivaallisen rauhan aukion tapahtumie

时间:2012-06-20来源:互联网 进入芬兰语论坛
核心提示:Kiinan suosituin mikroblogipalvelu Sina Weibo esti tnn esimerkiksi hakutermit kuusi nelj, 23, kynttil ja l koskaan unohda yritten nin est keskustelua Taivaallisen rauhan aukion tapahtumien 23. muistopivst. Reutersin mukaan nit hakutermej ky
(单词翻译:双击或拖选)
Kiinan suosituin mikroblogipalvelu Sina Weibo esti tänään esimerkiksi hakutermit “kuusi neljä”, ”23”, “kynttilä” ja “älä koskaan unohda” yrittäen näin estää keskustelua Taivaallisen rauhan aukion tapahtumien 23. muistopäivästä. Reutersin mukaan näitä hakutermejä käyttäneet saivat viestin, jossa kerrottiin, ettei hakutuloksia voida näyttää ”voimassaolevien lakien, sääntöjen ja käytäntöjen vuoksi”.
 
”On taas se päivä ja jälleen kerran monet päivitykset poistetaan”, eräs mikrobloggaaja kirjoitti.
 
Armeija tukahdutti väkivalloin 3.-4. kesäkuuta vuonna 1989 viikkoja kestäneet mielenosoitukset Taivaallisen rauhan aukiolla Pekingissä. Manner-Kiinassa tapahtumien vuosipäivää ei koskaan vietetä julkisesti.
 
Kiinan hallituksen mielestä Taivaallisen rauhan aukion tapahtumissa oli kyse vastavallankumouksellisen kapinan tukahduttamisesta – ja kyseessä on Kiinan sisäinen asia. Hallitus ei ole tähän päivään mennessä myöntänyt virheitä tapahtuneen, eikä harkinnut korvauksien myöntämistä tapettujen omaisille.
 
Pekingin silloinen pormestari on kuitenkin pahoitellut mielenosoitusten väkivaltaista tukahduttamista kirjassa, joka ilmestyi Hongkongissa perjantaina.
 
Yhdysvallat vaatii avoimuutta
 
Kiinan hallitus ei ole julkaissut tietoja Taivaallisen rauhan aukiolla kuolleiden mielenosoittajien määrästä, mutta ihmisoikeusjärjestöjen ja todistajien arviot vaihtelevat useista sadoista useisiin tuhansiin.
 
Mark Toner Yhdysvaltain ulkoministeriöstä vaati sunnuntaina Kiinan hallitusta julkaisemaan tiedot kaikista tapetuista, pidätetyistä tai kadonneista. Kiinan olisi Tonerin mukaan lopetettava myös silloisten mielenosoittajien ja heidän omaistensa jatkuva häiritseminen. Pelkästään tapahtuman mainitseminen on saattanut johtaa vankilareissuun.
 
Hongkongin yliopiston yhteiskuntatieteiden professori Ding Xueliang kertoo uutistoimisto Bloombergin haastattelussa, että “Nykyiset vakautta ylläpitävät voimat, kuten poliisi, ovat tehokkaasti estäneet ihmisiä tekemästä mitään vuosipäivänä. Kollektiivisen toiminnan organisoimisen hinta on liian kallis ja paine ja riskit yksilölle liian suuret”.
 
Songlian Wang Kiinan ihmisoikeuksien puolustajat -järjestöstä kertoo The Guardian -lehdelle Kiinan hallituksen rajoittaneen vuosipäivän alla kymmenien toisinajattelijoiden ja entisten vankien liikkeitä ja varoittaneen heitä puhumasta toimittajille tai järjestämästä vuosipäivään liittyviä tilaisuuksia.
 
Joukko lakimiehiä ja oikeusaktivisteja ovat kuitenkin tänään päivän kestävässä syömälakossa kunnioittaakseen vuosipäivää, shandongilaislakimies Liu Weiguo kertoo The Guardianille.
 
Hongkongissa muistotilaisuus
 
Hongkongissa jopa yli 150 000 ihmisen odotetaan osallistuvan tänään kynttilämuistotilaisuuteen.
 
Tänä vuonna vuosipäivä on herättänyt enemmän huomiota sen jälkeen, kun Bo Xilai syrjäytettiin puolueen johdosta, aktivisti Chen Guangcheng pakeni kotiarestiaan Yhdysvaltoihin ja Taivaallisen rauhan aukiolla surmatun pojan isä teki itsemurhan viime kuussa.
 
Hongkongin tämänvuotisen mielenosoituksen järjestäjien mukaan uudessa museossa, joka muistaa Taivaallisen rauhan aukion uhreja, on käynyt ensimmäisen kuukauden aikana noin 6 000 vierailijaa. Vierailijoista neljännes on Kiinasta.
顶一下
(0)
0%
踩一下
(0)
0%

热门TAG: Hongkongissa vietetään Taivaal


------分隔线---------- ------------------
[查看全部]  相关评论
栏目列表