芬兰语学习网

  • 高级搜索
  • 收藏本站
  • 网站地图
  • RSS订阅
  • 设为首页
  • TAG标签
  • TAG列表
  • 关键字列表

TOINEN NÄYTÖS.-8

时间:2024-01-25来源:互联网 进入芬兰语论坛
核心提示:ANNA LIISA. En min ollut jrjessni silloin, voi, en min ollut jrjessni. Huolesta ja surusta olin mennyt aivan sekaisin. E
(单词翻译:双击或拖选)
ANNA LIISA. En minä ollut järjessäni silloin, voi, en minä ollut järjessäni. Huolesta ja surusta olin mennyt aivan sekaisin. Enkä minä ajatellut ottaa häntä hengiltä—Jumala tietää, etten sitä ajatellut. Oman elämäni kyllä olin tahtonut lopettaa. Monet kerrat seisoin jo Huuhkainkalliolla heittäytyäkseni alas järveen. Mutta vesi oli niin mustaa ja syvää, minä en hirvinnyt. Jätin aina tuonnemmaksi. Ja sitten se oli jo liian myöhäistä.
 
MIKKO. Luojan lykky! Vai jo sinä sitäkin ajattelit. Kaiken näköisiä—!
Sehän nyt olisi ollut järin hullumpaa.
ANNA LIISA. En ymmärtänyt, että aika oli niin lähellä. Sen vuoksi se tuli niin äkkiarvaamatta. Hädissäni en tiennyt mitään neuvoa. Koetin päästä äitisi luokse, mökkiin tuolta metsän poikki. En ennättänyt sinne saakka, vielä oli jonkun verran matkaa, kun se syntyi—voi, Herra Jumala sitä hetkeä!
 
MIKKO. Ja se eli? Oletko varma, että se eli?
 
ANNA LIISA. Elihän se raukka. Liikutti käsiään ja jalkojaan ja huusi.
Silloin minä, voi, Jumala, Jumala, Jumala—
MIKKO. Minä arvaan lopun. Elä kerro enää.
 
ANNA LIISA. Painoin kädelläni suuta—en tiedä kuinka kauvan. Olin puolipyörryksissä ja maailma musteni silmissäni, mutta yhä minä vaan pidin kättäni siinä. Silloin—voi, hyvä Jumala—
 
MIKKO. Herkiä jo.—Kiusaat itseäsi suotta.
 
ANNA LIISA. Niin, silloin tunsin, kuinka tuo pieni ruumis nytkähti käteni alla, ja sitten se oli hiljaa. Otin käteni pois,—ei se enää äännähtänyt, henki oli mennyt. En muista enempää, heräsin tajuntaan vasta siinä, kun putosin pitkälleni äitisi tuvan lattialle.
 
MIKKO. No, ja sitten sinulla ei enää ollut mitään hätää. Äitihän oli pitänyt sinusta hyvän huolen.
 
ANNA LIISA. Äitisi kaivoi haudan ja peitti kaikki jäljet. Sekin oli niin kauheata, ettei hän, raukka, tullut edes siunattuun multaan. Kastamatta kuoli ja metsään haudattiin. 
顶一下
(0)
0%
踩一下
(0)
0%

热门TAG: TOINEN NÄYTÖS


------分隔线---------- ------------------
[查看全部]  相关评论
栏目列表
推荐内容