芬兰语学习网

  • 高级搜索
  • 收藏本站
  • 网站地图
  • RSS订阅
  • 设为首页
  • TAG标签
  • TAG列表
  • 关键字列表

KOLMAS NÄYTÖS.-7

时间:2024-02-29来源:互联网 进入芬兰语论坛
核心提示:MIKKO. Joutavia! Tapahtunut, mik' on tapahtunut, mit sill mieltns rasittaa. Ei se mihinkn hydyt.KORTESUO. Kun psisi edes
(单词翻译:双击或拖选)
MIKKO. Joutavia! Tapahtunut, mik' on tapahtunut, mitä sillä mieltänsä rasittaa. Ei se mihinkään hyödytä.
 
KORTESUO. Kun pääsisi edes tämän päivän ohi.
 
MIKKO. Miksi juuri tämän päivän? Niin—heitähän kuulutetaan ja tänne on käsketty vieraita! (Viheltää.) Kuinkas siitä pulasta päästään?
 
KORTESUO. Ajateltiin, ettei virketä purkauksesta vielä mitään. Otetaan vieraat vastaan ja ollaan niinkuin ei mitään olisi tapahtunut. Päästäisiin sillä tavoin vähemmällä hälinällä.
 
MIKKO. Helkkaria! Sehän on kaikkian parasta! Me vietämme kihlajaisia, Anna Liisa ja minä, mutta sen pidämme omina tietoinamme. Emme henkeä vedä muille koko asiasta. Uskokoot he vaan olevansa kuuliaisissa ja pitäkööt Johannesta sulhasena. Tuusan jevlat! Syntyy heidän kanssaan kujeilla tänä iltana.
 
KORTESUO. Mitä kujeilla? Siihen tässä vielä olisi halua.—Tuoltapa ne tulevat. (Riikka ja Johannes tuovat Anna Liisaa väkisin sisään.)
 
ANNA LIISA. Antakaa minun olla! Antakaa—minä en tahdo tulla sisään.
 
RIIKKA. Sinun täytyy. Me emme jätä sinua enää sinne yksin.
 
ANNA LIISA. Miksi ette antanut minun mennä? Nyt olisin saanut hänet syliini. Hän oli siellä kaukana järvellä ja itki—itki aivan kuin silloinkin.
 
KORTESUO. Kuka oli järvellä? Kuka itki?
 
ANNA LIISA. Lapseni. Oma, pieni lapseni. Siellä hän itkee vielä nytkin.
Päästäkää, antakaa minun mennä hänen luokseen.
RIIKKA. Hyvä lapsi—usko minua, ei hän siellä ollut. Heikkoudesta vaan tuli semmoinen kuva silmiisi, kun siellä syömättä olit valvonut koko yön. Harhanäky, ei muuta mitään.
 
ANNA LIISA. Minä näin hänet niin selvään, mutta hän katosi veden alle, kun te tulitte. Miksi ette antanut minun mennä? Mitä estitte minua? 
顶一下
(0)
0%
踩一下
(0)
0%

热门TAG: KOLMAS NÄYTÖS


------分隔线---------- ------------------
[查看全部]  相关评论
栏目列表
推荐内容