芬兰语学习网

  • 高级搜索
  • 收藏本站
  • 网站地图
  • RSS订阅
  • 设为首页
  • TAG标签
  • TAG列表
  • 关键字列表
当前位置:首页 » 走进芬兰 » 芬兰要闻 » 正文

Kiinakin varautuu Kreikan mahdolliseen eroon eurosta

时间:2012-06-20来源:互联网 进入芬兰语论坛
核心提示:Hallitus tyst suunnitelmia pahimman mahdollisen skenaarion varalle Kreikan eroamiseen euroalueesta myhemmin tn vuonna, Wang Haifeng Kansainvlisen taloustutkimuksen instituutista kertoo China Dailyn haastattelussa. Kiinan viranomaiset mietti
(单词翻译:双击或拖选)
”Hallitus työstää suunnitelmia pahimman mahdollisen skenaarion varalle Kreikan eroamiseen euroalueesta myöhemmin tänä vuonna, Wang Haifeng Kansainvälisen taloustutkimuksen instituutista kertoo China Dailyn haastattelussa.
 
Kiinan viranomaiset miettivät esimerkiksi keinoja, joilla varjellaan Kiinan valuutan arvoa heilahteluilta, säädellään pääoman liikkeitä rajojen yli ja tasapainotetaan Kiinan kansantaloutta.
 
”Sillä, kuinka tilanne kehittyy, on suoraan vaikutusta Kiinaan ja sen talouteen”, Kauppaministeriön nimettömänä pysytellyt lähde totesi.
 
Selviääkö Kiina myrskystä?
 
Kansallisen kehitys- ja uudistuskomitean NDRC:n pääsihteeri Zhang Yansheng uskoo Kiinan talouden olevan tarpeeksi vahva selviytyäkseen tällaisesta euroalueen hätätilasta. ”Olisi harkitsematonta ylireagoida”, Zhang sanoo ja toteaa, ettei vuoden 2008 kaltaista massiivista elvytyspakettia tarvita.
 
Kreikka muodostaa vain pienen osan Kiinan ja Euroopan kahdenvälisestä kaupasta, mutta riskinä on mahdollinen ketjureaktio. Kreikan ero vaikuttaisi luonnollisesti muuhun Eurooppaan, mutta se voisi vetää alas myös Yhdysvaltain ja Japanin taloudet, jotka ovat kaksi muuta Kiinan suurta kauppakumppania.
 
Ketjureaktio koko maailmantalouteen
 
Citigroupin ekonomisti Willem Buiter pitää ketjureaktiota tai ongelmien leviämistä koko maailmantalouteen mahdollisena. Hänen mukaansa Euroopan bruttokansantuote voi tänä vuonna kääntyä negatiiviseksi ja Kreikan ero heikentäisi kasvuodotuksia kauan.
 
Myös Kiinan talous ottaisi osumaa ja Kreikan ero voisi johtaa maksujen laiminlyöntiin, vaikeuksiin saada luottoa ja euron arvon alenemiseen, mikä johtaisi juanin epäterveelliseen arvostukseen ja vaikuttaisi Kiinan kauppaan.
 
Kreikkaa on pidetty myös varoituksena Kiinan pankeille, jotta nämä kiinnittäisivät huomiota lainanantoonsa.
顶一下
(0)
0%
踩一下
(0)
0%

热门TAG: Kiinakin varautuu Kreikan mah


------分隔线---------- ------------------
[查看全部]  相关评论
栏目列表