芬兰语学习网

  • 高级搜索
  • 收藏本站
  • 网站地图
  • RSS订阅
  • 设为首页
  • TAG标签
  • TAG列表
  • 关键字列表
当前位置:首页 » 走进芬兰 » 芬兰要闻 » 正文

Kiinan hiilidioksidipäästöt paljon luultua suuremmat

时间:2012-06-26来源:互联网 进入芬兰语论坛
核心提示:Viranomaisten julkaisemissa tilastoissa on 1,4 miljardin hiilidioksiditonnin selittmtn ero, joka paljastaa ett Kiinan todelliset pstlukemat voivat olla jopa 20 prosenttia luultua suuremmat. Eron pstmriss aiheuttavat kahdet eri tilastotiedot
(单词翻译:双击或拖选)

Viranomaisten julkaisemissa tilastoissa on 1,4 miljardin hiilidioksiditonnin selittämätön ero, joka paljastaa että Kiinan todelliset päästölukemat voivat olla jopa 20 prosenttia luultua suuremmat.

Eron päästömäärissä aiheuttavat kahdet eri tilastotiedot. Maakunnat ovat antaneet omat päästötietonsa sen lisäksi että maan hallitus on antanut tiedot koko maan yhteenlasketuista päästömäärästä.

Ryhmä tutkijoita Kiinasta, Iso-Britanniassa ja Yhdysvalloista tutkivat Kiinan Tilastokeskuksen tilastoja, joiden mukaan paljastui noin Japanin vuosittaisten päästöjen kokoinen heitto päästölukemissa, kertoiReuters.

Tilastoja oli kaksi erilaista: maakuntien antamat päästötiedot sekä maan hallituksen kokoamat lukemat koko maan yhteenlasketusta päästömäärästä. Tietoja vertailtaessa kuitenkin huomattiin että maakuntien antamat määrät yhteenlaskettuina ylittivät reippaasti koko maan yhteenlasketun määrän.

Washington Post raportoi tutkijoiden selittivän tilastojen välisiä eroja kahdella mahdollisella tekijällä. Tilastot vääristyvät, koska monet pienet yritykset polttavat hiiltä ilman että hallitus tietää asiasta, eikä siitä jää tilastotietoa. Lisäksi tilastoihin vaikuttavat salassa toimivat tehtaat, jotka ovat mahdollisesti jo kertaalleen hallituksen sulkemia, mutta salaa uudelleen avattuja.

Mahdollista on myös että hallitus vääristelee tarkoituksella tietoja, koska haluaa korostaa maan energiatehokkuutta.

Nature Climate Change –lehden mukaan tilastojen epäluotettavuus vaikuttaa huolestuttavasti ilmastonmuutoksen ennustamiseen tulevaisuudessa. Jos luvut pitävät paikkansa ja Kiinan hiilidioksidipäästöt ovat 20 prosenttia luultua suuremmat, se tarkoittaa huomattavaa lisäystä arvioituun ilmastonmuutoksen etenemisen nopeuteen.

Kiina kiilasi muutama vuosi sitten Yhdysvaltojen ohi maailman suurimmaksi kasvihuonekaasujen aiheuttajaksi.


顶一下
(0)
0%
踩一下
(0)
0%

热门TAG: Kiinan hiilidioksidipäästöt pa


------分隔线---------- ------------------
[查看全部]  相关评论
栏目列表