芬兰语学习网

  • 高级搜索
  • 收藏本站
  • 网站地图
  • RSS订阅
  • 设为首页
  • TAG标签
  • TAG列表
  • 关键字列表
当前位置:首页 » 走进芬兰 » 芬兰要闻 » 正文

Kiina tekee miehitetyn avaruuslennon

时间:2012-06-20来源:互联网 进入芬兰语论坛
核心提示:Uutistoimisto Xinhuan mukaan avaruuslento tehdn keskuun puolivliss. Kyseess on Kiinan ensimminen miehitetyn avaruusaluksen telakoitumisyritys. Shenzhou-9-avaruusaluksen on tarkoitus telakoitua Maata kiertvn Tiangong-1-aluksen kanssa. Avaruu
(单词翻译:双击或拖选)
Uutistoimisto Xinhuan mukaan avaruuslento tehdään kesäkuun puolivälissä. Kyseessä on Kiinan ensimmäinen miehitetyn avaruusaluksen telakoitumisyritys. Shenzhou-9-avaruusaluksen on tarkoitus telakoitua Maata kiertävän Tiangong-1-aluksen kanssa.
 
Avaruusalus ja sen kantoraketti, Long March 2F, on siirretty odottamaan laukaisua Jiuquanin avaruuskeskukseen Gobin autiomaahan Luoteis-Kiinassa. Tiedemiehet suorittavat erilaisia testejä taikonauteillle, alukselle ja kantoraketille ennen laukaisua.
 
Matkaan mahdollisesti naistaikonautti
 
 
Long March 2F –kantoraketti ja Shenzhou-9 avaruusalus Jiuquanin avaruuskeskuksessa 9.6.2012. (Lähde: CNS)
Syyskuussa avaruuteen laukaistu avaruusmoduuli Tiangong-1 on laskettu telakoitumisradalle kesäkuun alussa. Taikonautit tulevat suorittamaan telakoitumisen manuaalisesti, jotta Kiina saa uuden mahdollisuuden testata telakoitumisteknologiaansa.
Kiinan miehitetyn avaruusohjelman varajohtaja Niu Hongguang sanoi aiemmin että Shenzhou-9:n kolmihenkiseen miehistöön saattaa kuulua naistaikonautteja, mutta miehistön valinta tehdään ”vasta viime hetkellä” ennen laukaisua.
 
Valitut tulevat suorittamaan tieteellisiä kokeita lennon aikana, mutta yksi taikonauteista tulee aina olemaan aluksen sisällä hätätilanteiden varalta.
 
Kiinan avaruusohjelma
 
Kyseessä on Kiinan neljäs miehitetty avaruuslento vuoden 2008 jälkeen, raportoi BBC. Kiina oli kolmas maa maailmassa, joka lähetti ihmisen avaruuteen vuonna 2003.
 
Kiinan pitkän aikavälin suunnitelmat avaruusohjelmassa ovat miehitetty kuulento sekä oman avaruusaseman perustaminen. Aikaisemmin Kiinalta evättiin pääsy kansainvälisen avaruusaseman suunnitteluprojektiin, joka on 16 maan yhteistyöprojekti.
 
Uskomus on että Yhdysvallat vastusti Kiinan mukaan tuloa yhteistyöprojektiin. Yhdysvallat on raportoinut Kansan vapautusarmeijan osallisuudesta Kiinan avaruusohjelmaan, sekä Kiinan mahdollisesti harjoittamasta teknologiasalaisuuksien vakoilusta.
顶一下
(0)
0%
踩一下
(0)
0%

热门TAG: Kiina tekee miehitetyn avaruus


------分隔线---------- ------------------
[查看全部]  相关评论
栏目列表