芬兰语学习网

  • 高级搜索
  • 收藏本站
  • 网站地图
  • RSS订阅
  • 设为首页
  • TAG标签
  • TAG列表
  • 关键字列表
当前位置:首页 » 走进芬兰 » 芬兰要闻 » 正文

Shanghain yhteistyöjärjestö korostaa turvallisuutta ja talou

时间:2012-06-20来源:互联网 进入芬兰语论坛
核心提示:Jsenmaat sopivat kymmenen eri sopimuksen kyttnotosta, joihin sisltyy muun muassa pitkaikaisen rauhan ja runsauden rakentaminen, toimintasuunnitelma SCO:n kehittmiseksi, sek snnkset koskien poliittisia ja diplomaattisia keinoja vastata aluee
(单词翻译:双击或拖选)
Jäsenmaat sopivat kymmenen eri sopimuksen käyttöönotosta, joihin sisältyy muun muassa pitkäaikaisen rauhan ja runsauden rakentaminen, toimintasuunnitelma SCO:n kehittämiseksi, sekä säännökset koskien poliittisia ja diplomaattisia keinoja vastata alueellista rauhaa, turvallisuutta ja vakautta uhkaaviin tilanteisiin.
 
Kiinan presidentti Hu Jintao sanoi kokouksen olevan elintärkeä SCO:n kehitykselle, varsinkin ajankohtansa puolesta, sillä Shanghain yhteistyöjärjestö on juuri aloittamassa toimintansa uuden vuosikymmenen.
 
Tulevaisuudensuunnitelmat
 
Hu esitti nelikohtaisen kehityssuunnitelman järjestön tulevaisuudelle kokouksen avainpuheessa.
 
Hän pyysi jäsenmaita tekemään kaikkensa rakentaakseen järjestöstä harmonisen yhteisön, alueellisen turvallisuuden ja vakauden linnakkeen, taloudellisen kasvun moottorin sekä lisääntyvän kansainvälisen yhteistyön ja vaikutuksen tehokkaan toimijan.
 
Hu sanoi Kiinan olevan valmis yhteistyöhön muiden jäsenmaiden kanssa, jotta kokouksessa tehtyjen sopimusten tavoitteet saavutetaan. Kiina on myös valmis lisäämään yhteistyötä SCO:n sisällä ja panostamaan järjestön kehitykseen tulevaisuudessa.
 
Hu sanoi kansainvälisen ja alueellisen tilanteen olleen monimutkainen ja epävakaa, mikä on aiheuttanut paljon epävarmuutta eri alueilla.
 
SCO on saavuttanut merkittäviä tavoitteita ensimmäisen kymmenen vuoden aikana, sanoi Hu. Kyseisenä aikana jäsenmaat ovat noudattaneet ’Shanghain henkeä’ ja solmineet Pitkäaikaisen hyvän naapuruuden, ystävyyden ja yhteistyön sopimuksen. Hu myös painotti että järjestön on tärkeää asettaa selkeät tavoitteet seuraavalle vuosikymmenelle.
 
Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi että SCO:n tulisi parantaa turvallisuusyhteistyötä, syventää taloudellista yhteistyötä ja avautua ulkopuolisille toimijoille ja kansainvälisille järjestöille.
 
Torstain kokouksessa puhuivat myös Kazakstanin presidentti Nursultan Nazarbayev, Kirgisian presidentti Almazbek Atambayev, Tadzikistanin presidentti Emomali Rahmon sekä Uzbekistanin presidentti Islam Karimov.
 
Johtajat ja virkamiehet neljästä SCO:n tarkkailijamaasta Mongoliasta, Iranista, Pakistanista ja Intiasta pitivät myös puheet kokouksessa. Lisäksi Turkmenistanin presidentti Gurbanguly Berdymukhamedov ja Afganistanin presidentti Hamid Karzai puhuivat tilaisuudessa.
 
Kokouksessa kaikki osallistujat vaihtoivat näkemyksiä Afganistanin tilanteesta ja Iranin ydinasekysymyksestä. SCO myönsi Afganistanille tarkkailijan aseman ja hyväksyi Turkin uudeksi keskustelukumppaniksi.
 
SCO perustettiin Shanghaissa kesäkuun 15. päivä 2001 ja tällä hetkellä siihen kuuluu kuusi jäsenmaat – Kiina, Kazakstan, Kirgisia, Venäjä, Tadzikistan ja Uzbekistan. Vuoden 2013 kokous tullaan pitämään Kirgisiassa.
 
顶一下
(0)
0%
踩一下
(0)
0%

热门TAG: korostaa turvallisuutta talout


------分隔线---------- ------------------
[查看全部]  相关评论
栏目列表